ILYO
Materiały do przesłuchań online07-06-2017

Pojawiły się materiały nutowe do przesłuchań online.
Nuty dla wszystkich głosów dostępne są po zalogowaniu się na stronie:
ilyo.filharmonia.szczecin.pl/2017/rekrutacja
Poniżej znajdują się objaśnienia do materiałów.


Gustav Mahler
Symfonia nr 1 D-dur Tytan


FLET
cz. I – nr. 9-12
cz. III – solo od początku do nr. 5

OBÓJ
cz. I – nr. 9-12
cz. III – solo od początku do nr. 5

KLARNET
cz. I – nr. 8-12
cz. III – solo od początku do nr. 5

FAGOT
cz. I – nr. 24-26
cz. III – solo od początku do nr. 5
cz. IV – nr. 58-59

WALTORNIA
cz. I – nr. 25-27
cz. III – solo od początku do nr. 5
cz. IV – nr 58-59
TRĄBKA
cz. I  - od początku do Tempo I po nr. 3
cz. I  - 6 taktów przed 26 do nr. 26
cz. IV – no 58 do końca

PUZON
cz. I – nr. 26-27 (puzon 1,2,3)
cz. II – nr. 9 ( puzon 1,2)
cz. IV – od początku do nr. 4 ( puzon 1,2,3)
cz. IV – nr. 60 do końca ( puzon 1,2,3)

TUBA
cz. III - solo od początku do nr. 5
cz. IV - nr. 60 do końca


PERKUSJA
cz. IV – nr. 54-55 (timpani I), nr. 53-54 ( timpani II)

SKRZYPCE
cz. I – nr. 6-8; 18-19; 29-31

ALTÓWKA
cz. I – nr. 18-19; 29-31
cz. III – solo od początku do nr. 5

WIOLONCZELA
cz. I – tempo I po nr. 3 do 3 taktów po nr 6
cz. I – nr. 29-31
cz. III - solo od początku do nr. 5
cz. IV – nr. 58-59

KONTRABAS
cz. I - tempo I po nr. 3  - 4 takty
cz. I  - nr. 29-31
cz. III - solo od początku do nr. 5
cz. IV – nr. 58-59

Równocześnie przypominamy o drugim, obowiązkowym nagraniu – o długości trwania od 3 do 6 minut, prezentować powinno wykonanie wybranego utworu, zgodnie z wytycznymi:
• skrzypce/ altówka/ wiolonczela – fragment dowolnej sonaty solowej/ partity/ suity Jana Sebastiana Bacha ;
• kontrabas – fragment dowolnego koncertu klasycznego;
• instrumenty dęte blaszane / instrumenty dęte drewniane -fragment dowolnego koncertu klasycznego;
• instrumenty perkusyjne – dowolna kompozycja (lub jej fragment).
Wszystkie edycje ILYO
Partnerzy
Dofinansowano ze środków Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego.
Ministerstwo Kultury i Dziedzictwa Narodowego
COOKIESInformujemy, że w celu optymalizacji treści dostępnych w naszej stronie, jak również dla celów statystycznych korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie ze strony bez zmian ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje politykę stosowania plików cookies. Więcej informacji można znaleźć w polityce prywatności.
Zamknij